Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Antena Midland 35-
|
| Autor |
Wiadomość |
wladek
Miejscowość: Rumia
Ilość postów: 99
Reputacja: 0
|
Antena Midland 35-
Ma pytanko koledzy używam zestawu radio President Johnny II antena Midland 35- w radiu włączony Hi-Cut ASC Rf-Gan na max antena strojenie za pomocą pierścieni są sytuacje kiedy słyszę i prowadzę rozmowy na odległość 15 do 25 km a są zdarzenia że kłopot jest dogadać się powyżej 4 km przy połączeniach tych dalekich to wymieniane są info o sprzęcie z ciekawości natomiast te małe zasięgi to najczęściej jak kogoś pilotuję to gość mi znika ale przez kibiców słyszę że info do odbiorcy dociera bezpośrednio oni tylko przedłużają zapytania . Może mi to ktoś objaśnić ?
Wybór na tę antenę miał typ pracy konieczność częstego wjazdu na myjnie mechaniczne gdzie kładzie się ją do przodu i zabezpiecza drugi powód to motyl i łatwość demontażu na noc pod hotelami żeby nie przykleiła się do amatora cudzej własności .
|
|
| 13.04.2009 22:45 |
|
wladek
|
RE: Antena Midland 35-
Kolego nie znalazłem czasu aby zajechać do sklepu z antenami cb i podać pełen symbol anteny i nazwę handlową tego konkretnego modelu anteny mój zestaw to wyposażenie samochodu służbowego własność firmy w której pracuję to oni płacili za to co mam firma która wykonywała tę usługę zna specyfikę moje pracy ja tylko mogłem dokonać wyboru radia padło na president jeśli chodzi o anteny to osobiście uważam że od niej więcej zależy niż od radia to ona decyduje o jakości naszej łączności i jak jesteśmy odbierani,
Jak o radiach łatwo znaleźć opinie dane techniczne tak anteny to prawie temat tabu kiedyś na przełomie lat80/90 istniało wydawnictwo radio amator było działy cb-radio , 2m , kf ,w owym czasie czytałem to na zasadzie ciekawostki technicznej znajomi cb -radio traktowali jako ciekawą formę kontaktu z ludźmi i tym czasie więcej było stacji bazowych niż mobilnych cb radia używali taksówkarze oraz kierowcy ciężarówek pracujący na własny rachunek dzisiaj cb -radio to większości przypadków traktowane jest na zasadzie cudownej obrony przed tymi organami kontrolnymi które kombinują jak zerwać z ludzi jak najwięcej kasy w formie mandatów i kar administracyjnych
poprawiono błędy - proszę szanuj nasz język
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.04.2009 06:46 przez marmag.)
|
|
| 18.04.2009 01:34 |
|
wladek
|
RE: Antena Midland 35-
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.04.2009 00:55 przez wladek.)
|
|
| 25.04.2009 00:01 |
|