Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
presenter co to za wynalazki??
|
| Autor |
Wiadomość |
lukasz43
Miejscowość: Stalowa Wola
Ilość postów: 37
Reputacja: 1
|
presenter co to za wynalazki??
przegladajac allegro znalazlem kilka anten o nazwie Presenter i wygladaja identycznie jak anteny presidenta ogolnie to niczym sie nie roznia poza napisem na niebieskim tle  anteny maja te same parametyr. Sa to modele Florida Georgia Misurri i ML. czy ktos mial doczynienia z tymi antenami i czy warto cos takiego wogole kupowac?? cena w porownaniu do Orginalnego presidenta jest smieszna, np florida ok 45zl
|
|
| 20.09.2009 02:43 |
|
lukasz43
|
RE: presenter co to za wynalazki??
ja osobiscie jeszcze zadnej z tych anten nie mialem okazji widzec na zywo dlatego wlasnie bylem ciekaw czy ktos z forum mila doczynienia z tymi antenami. ale skoro jest ktos kto widzial i faktycznie anteny te sa wykonane duzo gorzej od orgnalu to faktycznie lepiej dolozyc i kupic cos solidnego. ogolnie jak dla mnie antena cb na aucie nie jest szpanem i chcialbym zeby byly takie nie widoczne z super parametrami ale ze jeszcze nikt takiej nie wymyslil jezdze z normalnym batem bo lubie jak cos dobrze dzila wiec nie ma w tym przypadku kompromisu;)Ogolnie zastaniawiem sie jak moze dzialac podrobka Misurri skoro orginal wcale nie powala na kolana a nawet bym powiedzial ze jest bardzo kiepska antenka, doczytalem gdzies nawet ze duzo lepiej wypada hustler za 50 zł to dopiero jakim niewypalem musi byc ta podrobka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2009 15:49 przez lukasz43.)
|
|
| 20.09.2009 15:47 |
|
Bartussiek
Miejscowość: Włocławek
Ilość postów: 24
Reputacja: 0
|
Oby nie zaczęli podrapiać radyjek. Presedent Dżony, Presedent Potter.
|
|
| 06.05.2010 23:16 |
|
wladek
Miejscowość: Rumia
Ilość postów: 99
|
Żenada podszywanie się kogoś pod wiodącą markę .
Ale zawsze się znajdzie skuszony ceną który to kupi " chociaż lepiej niech kupuje podróbki niż zleca kradzież małolatom anten z samochodów " z dwojga złego to podróbka mniej boli niż strata własnej dobrej anteny na rzecz oszczędnego cwaniola
|
|
| 07.05.2010 22:19 |
|
lukasz43
|
Panowie stwierdziłem ze najlepiej bedzie jak sam sprawdze co to takiego i przy okazji gdy kupowałem nastepne radio zamowiłem rowniez antenke firmy Presenter model juz nie pamietam jaki ale podrobka presidenta georgi. Na wstepie juz powiem ze sprzedawca mi mowił ze niczym sie nie rozni ta od orginału bo sprawdzał na jakims tam urzadzeniau zwanym analizator czegos tam  i absolutnie nie namawiał mnie tez na orginał ktory kosztuje duzo wiecej co za tym idzie on ma tez wieksza prowizje. Ja kupiłem antenke za 30zł i moje zdanie jest takie ze jakosc wykonania Wcale nie jest tak zła jak sie niektorzy wypowiadaja. Plastik taki sam jak w orginale moim zdaniem, jedyne co zauwazyłem to na promienniku lekkie slady na poczatku i koncu zakreconej czesci promiennika od maszyny, poza tym nic a jezeli chodzi o prace tej antenki jestem mile zaskoczony:) miałem kiedys orginalna floride presidenta i uwazam ze ta pracuje od floridy lepiej na dodatek sprawdzałem juz na 3 autach w roznych miejscach i swr nie przekracza 1,1 bez zadnego strojenia a to tez o czyms swiadczy. odsłuch i nadawanie na dobrym poziomie i smiało moge powiedziec ze lepszym od florydy. Takze Panowie wniosek taki ze czasem jednak CCC i mozna zaryzykowac a w kieszenie zostaje ponad 150zł. Niewiem czy to tylko w przypadku tego modelu tak jest ale ta za 30 zł warto bo napewno z przejezdzajacego samochodu nie bedzie nikt patrzyl czy ja mam presidenta czy presentera i antenka to nie jakis tam gadzet ktorym sie bedziemy chwalic bo firmowy tylko ma spełniac swoja funkcje i w tym przypadku spełnia w 100%:)
|
|
| 30.08.2010 00:43 |
|
wladek
Miejscowość: Rumia
Ilość postów: 99
|
Ciekawe jakie parametry ta antena będzie miała za rok , 2 lata i po 10 latach i jak się zachowa po podłączeniu dopalacza o amplifikacji 50 lub 100 . Kolego dobrą antenę można zrobić z szprychy rowerowej lub druty spawalniczego i swr też będzie całkiem przyzwoity jeśli to pół dipol i pracuje z mocą do 4 w problemy wychodzą przy 100 w i więcej mocy ciągłej dostarczanej do anteny . Bo może okazać się że promiennik się od kształcił lub upalił się w obsadzie cewki lub tworzywo okalające cewkę spłynęło ci na dach . Kupując to cudo wspierasz PCHR i kradzież technologi a że wygląda podobnie nie oznacza że działa tak samo . Prestiż marki też kosztuje . Jak kogoś nie stać na " Mercedesa " to kupuje coś na " F " i twierdzi że to mistrzostwo świata .
|
|
| Wczoraj 23:38 |
|